Jdi na obsah Jdi na menu

minikáry, výsledky 2013

Pro letošní sezónu jsme na káře nic významného neměnili. Na první pohled je vše jako vloni. Jenom jsme trochu upravili rozměry, aby byla kára rychlejší mezi brankami. První závody ukáží, jaké mám letos šance.

Tak už nám to zase začalo. Zima rychle utekla a už jsme zase v tom kolotoči. Moje to bude již sedmá sezóna. Jak se již pomalu stává tradicí, začali jsme závodem pořádaným našim klubem, tentokrát na pěkné trati v Dražicích nad Jizerou. Dříve se zde již minikáry jezdily, ale to bylo v době, kdy jsem já ještě nejezdil. Letos to byla na této trati moje premiéra a lepší to fakt být nemohlo. První místo a ještě putovní pohár prezidenta ÚAMK pro jezdce s největším náskokem na druhého.

I druhý závod sezóny, 1. kolo Evropského poháru, se mi skvěle povedl. Prožil jsem nejlepších 11 hodin na Slovensku. Získal jsem druhé letošní vítězství.

Tak to je bomba. Takový začátek sezóny jsem ještě neměl. Tři starty, tři vítězství. Klaplo to i v Okrouhlé a vítězství skoro o 5 sekund těší obzvlášť. Teď ještě aby mi vydržela forma na příští závod do Olšan, kde se pojede republika. Bude to už můj 160. závod.

Republika mi skvěle vyšla a dokázal jsem opět vyhrát. Tentokrát jsem si ale docela máknul. V první jízdě jsem udělal chybu, schodil dvě bojky, a pak jsem musel zajet dvě rychlé a bezchybné tutovky. Vyšlo to.  Příští týden vyrážíme do Vrbna pod Pradědem. Trať je tam skvělá, tak snad budou skvělé i výsledky.

Ve Vrbně mi začaly padat plechovky a Radek Panáč jezdil skvěle. Dost jsem riskoval a nakonec jsem byl rád za druhá místa.

Hlubočky byly opět skvělé, báječně nám vyšlo i počasí. Tlačil jsem na pilu, ale Radek Panáč jezdil skvěle a v neděli by vyhrál i čtyřky. Dobrá dvě druhá místa.  Tak snad příští závod na Těrlicku, pojede se zde 2. kolo EP.

I druhé kolo Evropského poháru na Těrlicku mi skvěle vyšlo, dojel jsem opět první a získal tak již vítězství celého seriálu pro sezónu 2013. Great.  Vybojoval jsem tak již 40. vítězství.

Na 2. kole MČR jezdil Radek skvěle a bez chyby. Jel jsem co to dalo, ale na víc jak druhé místo to nestačilo. Ale bylo to super.

Teď musím zabojovat na šestidenní. Chtěl bych ji vyhrát jako v roce 2010.

Šestidenní máme odjetou. Bylo to náročné, ale dopadlo to skvěle. Vyhrál jsem všech šest etap i noční závod. Připsal jsem si tak již třicáté slalomové vítězství. Nyní nás čeká ve slalomech pauza až do Velešína (24.-25.srpna). Já ale na konci července pojedu Mistrovství Evropy ve sjezdech ve Švýcarsku.

Ve Švýcarsku to bylo skvělé. Když jsem viděl tu startovku v C3, kde se to jen hemžilo mistry, cíle jsem neměl moc vysoké. Po tréninkové jízdě jsem ale byl na 3. místě, kde jsem se držel i po 1. a 2. závodní jízdě. Na 2. místo jsem ztrácel jen 0,5 sekundy. V poslední jízdě soupeři začali zrychlovat, tak jsem taky zatáhnul. V jedné zatáčce na nejužším místě trati jsem byl moc rychlý a dostal ránu zprava a zleva. Za chvíli tam zaparkoval i Belgičan Colin, na kterého jsem právě ztrácel tu půl vteřku. Oba jsme se tak propadli mimo bednu, já jsme nakonec skončil na 6. místě. Byl to ale super závod. Příští rok to zkusím znovu a už to musí vyjít.  

Na Korábu (u Kdyně - západní Čechy) jsme jeli Evropský pohár speed down. Byl to důležitý závod, protože příští rok se zde pojede 32. Mistrovství Evropy. Trať je to moc pěkná a technicky náročná. Jelo se švýcarským systémem, tři závodní jízdy bez tréninku a dvě se sčítají. V noci zde intenzivně pršelo, takže ráno, ačkoli již svítilo sluníčko, jela se první jízda za mokra. Na druhou závodní již trať oschla a začalo se opravdu závodit. U nás v C3 jezdil opět skvěle letos bezkonkurenčně jezdící mistr Evropy Jan Schmid, ale ve třetí jízdě jsem na něj ztrácel už jen vteřku. Tak příští rok uvidíme , Schmid už půjde do C4.

Letní přestávku jsme ukončili v Žalticích. V sobotu se zde jelo 3. kolo Evropského poháru. Já měl již dva závody vyhrané, takže první místo celkově bylo jisté, ale tentokrát jsem na Radka Panáče nestačil, dojel jsem druhý. V  neděli jsme pak jeli paralelák. Je to napínavý závod a každá chyba je hned vidět. Počasí bylo hrozné, celý den pršelo. S Radkem jsem si tentokrát sice poradil, ale skvěle jezdil Dominik Kubín, takže z toho bylo opět druhé místo. Příští závod bude republika v Litoměřicích, tak snad mi to tam pojede.

Republika v Litoměřicích mi skvěle vyšla a vyhrál. Byl to ale boj do poslední jízdy. Skvěle jezdil Dominik i Radek. Dominik ale shazoval, takže se rozhodovalo s Radkem. Nakonec jsem byl o pár desetinek rychlejší.

Republika v Oloví vyšla Radkovi. Já nejprve v první jízdě shodil a pak dokonce nedobrzdil jeden slalom a byl průběžně až předposlední. Poslední jízdou jsem zkusil vybojovat alespoň bednu a to mi vyšlo. Příští víkend nás čeká už pouze Rožnov a poslední pohárové závody a hlavně Finále poháru ČR a SR. Ještě musím vybojovat pár bodů do boleslaváku, abych ho snad konečně vyhrál.  

Sobotní závod v Rožnově jsem vyhrál a zajistil si tak definitivně první místo i v Mladoboleslavském poháru. V neděli jsme jeli Finále Pohárů ČR a SR a já vybojoval po dlouhé době víkendový double.  Škoda, že už končíme, tak zase ahoj na jaře 2014.

 

A zde jsou moje výsledky v závodech této sezóny:

  závod kde pořadí
1 1. kolo PČR Dražice 1. místo
2 1. kolo EP Hlohovec 1. místo
3 2. kolo PČR Okrouhlá 1. místo
4 1. kolo MČR Olšany  1. místo
5 3. kolo PČR Olšany  2. místo
6 4. kolo PČR Vrbno pod Pradědem  2. místo
7 5. kolo PČR Vrbno pod Pradědem  2. místo
8 6. kolo PČR Hlubočky  2. místo
9 7. kolo PČR Hlubočky  2. místo
10 2. kolo EP Těrlicko  1. místo
11 8. kolo PČR Těrlicko  2. místo
12 2. kolo MČR Jablonec nad Nisou  2. místo
13 Mezinárodní šestidenní Mladá Boleslav  1. místo
14 ME speed down Wittinsburg (CH) 6. místo
15 3. kolo EP speed down Koráb 2. místo 
16 3. kolo EP Žaltice 2. místo 
17 paralelní slalom Zahrádka  2. místo
18 9. kolo PČR Bruntál zrušen
19 3. kolo MČR Litoměřice 1. místo 
20 4. kolo MČR Oloví 3. místo 
21 10. kolo PČR  Oloví 1. místo 
22 11. kolo PČR Rožnov pod Radhoštěm 1. místo 
23 Finále poháru ČR a SR Rožnov pod Radhoštěm 1. místo 

 

Moje starty v sezóně 2013 (z toho sjezdy): 

počet startů

1. místo

2. místo

3. místo

22 (2)

10

10 (1)

1

 

Moje starty celkem (z toho sjezdy):

počet startů

1. místo

2. místo

3. místo

178 (18)

45 (11)

40 (2)

39 (2)

 

Konečné pořadí v sezóně 2013:

Evropský pohár                   1. místo
Mistrovství České republiky 2. místo
Pohár České republiky 2. místo
Středočeský pohár 1. místo
Mladoboleslavský pohár 1. místo
Mistrovství Evropy speed down 6. místo

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář