Jdi na obsah Jdi na menu

M6D

Ani pro letošní sezónu se k organizaci Mezinárodní šestidenní minikár žádný klub nepřihlásil. Tak snad příští rok. Alespoň trochu vzpomínání o historii tohoto mimořádného závodního maratonu.

 

2019 - 30. Mezinárodní šestidenní minikár

pozvanka_m6d_2019.jpg

Letošní jubilejní M6D se po pěti letech opět vrátila do blízkosti Mladé Boleslavi. Centrem šestidenní byl areál Adventure Landu ve Vrchbělé. Bylo zde nejen veškeré zázemí a ubytování, ale odjelo se zde i všech šest etap. 

Zde je foto, výsledky, 1. boleslavská TV, info stránky města, pozvánka, tratěplán areálu.

 

2018 - 29. Mezinárodní šestidenní minikár

M6D se jela opět na Andrlově chlumu u Ústí nad Orlicí od 30.června do 6. července. Loňské vítězství jsem sice neobhájil, Tomovi Bodinkovi to letos jelo lépe, ale skvěle jsme si to užili. Dvojka je taky dobrá. wink

Navíc to byla šestidenní plná příběhů.

1. příběh: Domča Kubín startoval jako mitfára na Bohemce a nemohl se proto zúčastnit první etapy. Domluvili jsme se ve čtyřkách a první etapu nezapočítali do celkového hodnocení.

2. příběh: Na fotbálek na hřišti málem doplatil Samko Tvrdý, když poměřoval tvrdost svojí hlavy s ocelovou trubkou. Chvíli ležel jak Neymar, pak s oporou opustil hřiště, ale naštěstí to rozdejchal a mohl pokračovat v závodech.

3. příběh napsala Eliška Slavíková, když si při sportu po etapě nakopla palec a zahájila naše návštěvy v ústecké nemocnici. Palec byl nakonec zlomený a Eliška vyfasovala berle. Trojkaři se solidárně rozhodli startovat bez odrazu.

4. příběh napsal George (Myšák), když si pravděpodobně spletl datumy a odstartoval noční závod o den dříve. Zaměnil ale minikáru a nasedl na dětský kolotoč. (video zde).

5. příběh jsem bohužel napsal já. Ve snaze zahlédnout Georgovu brilantní jízdu jsem se rozeběhnul ke kolotoči. Do cesty se mi ale postavil přemístěný stojan na kola. Byl větší tvrďák než já, takže do nemocnice vezli mě. Pár stehů v ústech, pod i na nose to spravilo. Do helmy jsem se vešel, takže se jelo dál.

6. příběh: V jednom z příběhů si zahrál hlavní roli Petr Zvířecí a andrlovská rozhledna. Při rychlostním zdolávání tohoto výškového bodu narazil na nějakou ostrou hranu a spravila to opět až návštěva nemocnice a pár stehů na dlani.

7. příběh: Sedmička je šťastné číslo a končit se má happyendem. Tento příběh je napsán při pohledu do výsledkové listiny a mohl by se jmenovat skokan roku. Napsala ho v kategorii M2 Anežka Slavíková . Po loňském 8. místě dokázala letos suvereně vyhrát. Gratulace. yes

Ačkoli jsme za šest dní sjeli závodní trať téměř 1900 krát, žádný z bolavých příběhů nebyl napsán na trati. Z toho vyplývá, že minikáry jsou bezpečný sport.  cool

Zde jsou foto a výsledky.

 

2017 - 28. Mezinárodní šestidenní minikár

Jela se na Andrlově chlumu u Ústí nad Orlicí od 1. do 7. července. Po napínavém souboji až do poslední jízdy jsem zde vybojoval páté vítězství. Sorry Tome.  wink Zde jsou výsledky a fotografie.

m6d--1.1-.jpg

P.S. Příští rok prý bude M6D opět na Andrláku. yes

 

2016 - 27. Mezinárodní šestidenní minikár v Hlohovci

Opět na začátku prázdnin se jela již druhým rokem minikárová šestidenní ve slovenském Hlohovci.

Zde naleznete výsledky, fotografie a info na stránkách ÚAMK.

 

2015 - 26. Mezinárodní šestidenní minikár v Hlohovci

 

Zde jsou fotografie a výsledky z M6D na Slovensku.

 

2014 - 25. Mezinárodní šestidenní minikár Mladá Boleslav

Také 25. ročník Mezinárodní šestidenní minikár se jel v okolí Mladé Boleslavi. Centrem byl opět Motorland Bělá. I tentokrát se mi skvěle dařilo a vybojoval jsem již třetí vítězství v M6D. 

m6d-2014---plakat-v3zm.jpg

Zde jsou fotky.

                 A také reportáže První boleslavské TV                         (1. reportáž a 2. reportáž).

A hlavně výsledky.

2013 - 24. Mezinárodní šestidenní minikár Mladá Boleslav 

Po dvouleté pauze se na kopcích v okolí Mladé Boleslavi jela již 24. Mezinárodní šestidenní ve slalomu minikár. Moc jsme si to užili. Skvělé byly trati, areál v Motorlandu, vyšlo i počasí. Vyšel mi báječně i celý závod a vyhrál jsem všech šest etap. Zvítězil jsem tak v šestidenní již podruhé. Skvěle si vedlo i naše družstvo (J)elita, když jsme vyhráli soutěž družstev. Zde jsou konečné výsledky a fotografie.

pozvanka_sestidenni_2013.jpg

Informace jsou k dispozici na stránkách www.m6d.cz.

Trocha historie šestidenních, tak, jak je sepsal pan Opolský. 

 

2010 - 23. Mezinárodní šestidenní minikár Mšeno

Po roční pauze se organizace šestidenní ujal Autoklub ve Mšeně. Zde jsou informace a fotografie a výsledky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář