Jdi na obsah Jdi na menu

Minikáry, výsledky 2014

Sezóna 2014 se už blíží, trénovat se začne v dubnu, ale na káře se ještě intenzivně pracuje. Opět jsem povyrostl, takže bylo potřeba trochu optimalizovat rozměry a vše zkontrolovat. Taky kapotáž a boky dostanou nový design.

Kára už je v kupě a má krásný nový design od pana Smetany. V Dolním Cetně nám dokonale vypálila rybník Vendula Charvátová. Přestoupila k nám z M3D, kde je mizerná konkurence, a dokázala nás suverénně porazit. Za dva týdny bude odveta.  

Great. V Okrouhlé se jezdí skvělé závody (chybí tam jen na trati rozhlas), a když se povede i výsledek, tak je to o to lepší. Letos to bylo opět napínavé po celý závod. V první jízdě jsme byli první tři v 6 setinách. Až ve třetí jízdě my to fakt sedlo a dokázal jsem hodně zrychlit a vyhrát.

V sobotu nám dokonale vypálil rybník Boďas, zajel skvělý závod. Já jsem sice stále zrychloval, ale chyběla mi na něj půl vteřka. Druhé místo je ale také super. V neděli jsem měl pech ve třetí jízdě. Zajel jsem skvělý čas, který by v poho stačil na první místo, ale ve třetím slalomu jsem líznul plechovku a skončil až čtvrtý.

V Libři se minikáry jely opět po 22 letech. Minikár klub zde skvěle rozjeli Dvořáčkovi a letos se přidali Zvířecí (bývalí minikáristé). Nyní mají již 9 jezdců. V sobotu jsem nestačil pouze na skvěle jezdícího Dominika Kubína, ale v neděli mi to skvěle sedlo a vyhrál jsem.

V Hlubočkách je vždycky skvěle. A taky zde je pokaždé prima počasí. V sobotu jsem jezdil naprosto v pohodě a vše mi vycházelo, bylo z toho první místo v 1. kole EP. V neděli jsme jeli super áčko a já jsem v nejrychlejších jízdách trefil pikslu. Dojel jsem druhý za Domčou.

That's great. GREAT, GREAT. Sobota na Těrlicku super, další vítězství a je z toho obhájené 1. místo v Evropském poháru pro sezónu 2014. A neděle také skvělá, sice mi do první jízdy zapršelo a byl jsem až čtvrtý, ale pak jsem zabojoval a povedlo se 50. vítězství.

Sobota mi opět skvěle vyšla, první místo ve 2. kole MČR je skvělé. Konečně se mi podařilo vyhrát v Jablonci.  Teď bude důležité zajet 25. M6D, chtěl bych ji vyhrát potřetí a obhájit loňské vítězství.

Povedla se mi skvěle i 25. Mezinárodní šestidenní, vyhrál jsem 5 etap a i celkové hodnocení.

Na ME na Korábu to byl skvělý závod, tvrdý souboj a nakonec pěkné 3. místo. Od první jízdy jsem ztrácel na prvního Kremera 0,99 sec. a musel dotahovat. Druhou jízdou jsem stáhl 3 desetiny, skvěle ale zajel i Colin a začal se na nás dotahovat. Ve třetí jízdě jsem sice opět dokázal zrychlit, ale Colin zatáhl a oba nás přeskočil.

První slalomový víkend po letní pauze jsme jeli tradičně v Žalticích. Na louce u Charvátů bylo skvěle, ale jak se stává již skoro tradicí, opět nás to tam pěkně vypláchlo. Oba závody, sobotní republiku i nedělní pohár, jsme si zkusili suchou i mokrou trať. Ale i za mokra to tam sedí celkem dobře. Já jsem na vodě zajel skvěle a vyjel jsem si další víkendový double. Wooow.

Na kopci v Rohožníku je nejrychlejší slalomová trať, vždyť se zde jezdí i sedmdesátkou. Když zde ale zaprší, silnice se změní v jedno velké kluziště. Zabrzdit před slalomem a projet mezi brankami je slušný problém. Nám začalo pršet po prvním tréninku. A shozené branky mě zde posunuly na druhé místo.

Andrlák byl super, sobotní závod mi skvěle vyšel a zajistil jsem si tak vítězství v PČR. V neděli jsem nebyl ve formě, ale to neva, ne vždycky to vyjde.

Poslední víkend v Rožnově jsme měli štěstí na počasí, předpověď se nenaplnila a my jsme nezmokli. Sobotní republika byly pěkné nervy až do poslední jízdy, Bóďa pěkně zlobil a mně nevyšla první jízda, trefil jsem jednu bójku. Zajel jsem ale super poslední jízdu a s luxusním náskokem vyhrál a udržel tím 1. místo v republice. Nedělní pohárové finále mi také skvěle vyšlo a já tak vybojoval již třetí rožnovský double.

 

  závod kde pořadí
1
1. PČR Dolní Cetno 3. místo
2 2. PČR Okrouhlá 1. místo 
3 1. MČR Olšany 2. místo 
4 3. PČR Olšany 4. místo 
5 4. PČR Libeř 2. místo 
6 5. PČR Libeř 1. místo 
7 1. EP Mariánské Údolí 1. místo 
8 6. PČR Mariánské Údolí 2. místo 
9 2. EP Těrlicko 1. místo 
 10 7. PČR  Těrlicko 1. místo 
 11 2. MČR  Jablonec nad Nisou 1. místo  
 12 M6D  Mladá Boleslav 1. místo 
13 ME speed down Kdyně-Koráb (CZ) 3. místo 
14 3. MČR  Žaltice 1. místo 
15 8. PČR  Žaltice 1. místo
16 3. EP  Rohožník (SK) 2. místo
17 9. PČR Ústí nad Orlicí 1. místo
18 10. PČR Ústí nad Orlicí 4. místo

19

4. MČR
 Rožnov pod Radhoštěm
1. místo
20 FP ČR a SR Rožnov pod Radhoštěm 1. místo

 

Moje starty v sezóně 2014 (z toho sjezdy): 

počet startů

1. místo

2. místo

3. místo

20 (1)

 12

4

 2 (1)

 

Moje starty celkem (z toho sjezdy):

 

počet startů

1. místo

2. místo

3. místo

198 (19)

57 (11)

44 (2)

41 (3)

 

Konečné pořadí v sezóně 2014:

 

 Evropský pohár - slalom

 1. místo

 Mistrovství České republiky - slalom

 1. místo
 Pohár České republiky - slalom  1. místo
 Mezinárodní šestidenní minikár - slalom

 1. místo

 Středočeský pohár - slalom

 1. místo

 Mladoboleslavský pohár - slalom     1. místo

 Mistrovství Evropy speed down

 3. místo

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář