Jdi na obsah Jdi na menu

 Tisk

 

V roce 2018 oslavil minikárový sport 50 let.  Vzhledem k nadšení těch, kteří tento sport u nás zakládali a vydatné pomoci časopisu ABC, vznikla první pravidla a jela se první mistrovství nejen tehdejší České socialistické republiky, ale i Československé socialistické republiky. V časopisech, hlavně v ABC a ve Světě motorů, vycházelo spoustu článků o minikárách, i návody, jak minikáru postavit. O tom, jak si postavit minikáru dokonce vyšla i knížka.

 

 

Ve fotoalbu "zprávy z tisku" /fotoalbum/zpravy-z-tisku budou umístěny ale jen některé články ze současnosti. Umístit zde všechny ani není možné, neboť jen v roce 2008 vyšlo v Denících 150 článků o minikárách. Historii a starším zprávám v tisku se bude věnovat Fotoalbum "historie minikár", /fotoalbum/historie-minikar, kde se budeme snažit nasbírat co nejvíce informací hlavně z počátků tohoto sportu. Pan Opolský sestavil seznam mistrů republiky.

 

Náhledy fotografií ze složky články 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

D.C. - M6D

31. 3. 2022 6:57

Ahoj Honzo,
Tvoje stránky se mi hodně líbí. Jsem rád, že si s tím dal takovou práci a díky tobě je možné se dozvědět spoustu věcí o minikárách.
- Našel by sis čas a mohl by si doplnit výsledky MČR od roku 2010?
- Tvůj táta měl taky seznam vítězů M6D, bylo by možné zveřejnit i tyto výsledky?

Díky a pozdravuj doma.
David.